اگر همین الان از شما بپرسیم"به نظرتان بزرگترین کسبوکار در ایران کدام است"، چقدر طول میکشد تا به جوابی قطعی برسید؟ احتمالا در عرض چند ثانیه نام کسبوکار مدنظرتان در ذهن شما میدرخشد. حالا اگر بپرسیم"بزرگترین کسبوکار آنلاین در ایران کدام است؟"، به احتمال زیاد جوابتان با جواب سوال قبل یکی خواهد بود.
این دو سوال برای اثبات تاثیر حضور و فعالیت موثر در فضای وب بر توسعه و پیشرفت هر کسبوکاری کافی است. دنیای امروز جوری چیده شده و به سویی رفته است که هر کسبوکاری درنهایت ناچار است که پا به این عرصه بگذارد تا از صحنهی بازار محو نشود.
برای این که فعالیت خود را در فضای گسترده وب شروع کنیم، به یک سایت کاربردی و کاربرپسند نیاز داریم. آیا با مراحل تهیه یک سایت آشنایی دارید؟ با ما باشید تا این مراحل را برایتان بازگو کنیم.
1- ثبت دامنه
اولین مرحله پس از تحقیقات و بررسی و تعیین اهداف کسبوکار، انتخاب و ثبت دامنه است. دامنه در حقیقت نام سایت شما در جهان وب و آدرسی است که کاربر در مرورگر خود برای ورود به سایت شما وارد میکند. هر دامنه از دو بخش نام سایت(مانند example) و پسوند( مانند .com) تشکیل شده است. البته پسوندها تعداد بیشماری دارند و شما با توجه به نوع سایت و کسبوکارتان میتوانید پسوند مناسب سایت خود را انتخاب کنید.
نکته مهم این است که قبل از ثبت دامنه، بررسی کنیم که نام انتخابی ما قبلا توسط شخص دیگری انتخاب نشده باشد. قابلیت بررسی دامنه در وبسایت وب رمز وجود دارد. برای انتخاب نام یک وبسایت تجاری ترجیحا بهتر است نام شرکت در نظر گرفته شود.
2- تهیه هاست
پس از آن که دامنه سایت خود را انتخاب و آن را ثبت کردید، نوبت به تهیه هاست یا سرویس میزبانی میرسد. هاست در واقع رابط شما و فضای وب است و محتوای سایت شما را در معرض دید کاربران حاضر در وب میگذارد.
بدون وجود هاست، محتوای سایتتان با دیگر فایلهای داخل کامپیوتر یا لپتاپ شما که فقط خودتان به آنها دسترسی دارید هیچ تفاوتی ندارد. کارایی هاست به این گونه است که یک شرکت هاستینگ منابع یک سرور فیزیکی را در اختیار چندین سایت قرار میدهد که به آن هاست اشتراکی میگویند.
سرویسهای میزبانی یا هاستها انواع مختلفی دارند: هاست لینوکس، هاست وردپرس، هاست دانلود، ... هر کدام از این سرویسها بر اساس میزان ترافیک، نوع کاربری و اندازه سایت انتخاب میشوند. انتخاب مکان سرور نیز میبایست با مکان کاربران هدف نیز تطابق داشته باشند. مثلا اگر لوکیشن کاربران هدف ما کشور ایران است، انتخاب سرور آلمان یا فرانسه بیهوده به نظر میرسد.
3- انتخاب سیستم مدیریت محتوا (cms)
به طور کلی دو نوع سایت وجود دارد: استاتیک و دینامیک. سایت استاتیک سایتی است که با کدنویسی طراحی شده و شامل یک سری صفحات است و کاربر نیازی به تعامل با سرور ندارد. یعنی در این سایتها عملا بک اند (back_end) وجود ندارد. برخلاف آن، سایت دینامیک اطلاعات سرور را با کاربر ردوبدل میکند و تغییرات در آن به طور مداوم انجام میگیرد. سیستم مدیریت محتوا مخصوص همین نوع سایتهاست که شما را از کدنویسیهای پیچیده و دانش و مهارت فنی و کامپیوتری بالا بینیاز کرده و عمل طراحی سایت را از آب خوردن هم آسانتر میکند. وردپرس، جوملا و دروپال سه مورد از محبوبترین پلتفرمهای سیستم مدیریت محتوا محسوب میشوند.
4- تهیه گواهی SSL
امکان سرقت اطلاعات در هر فضای گستردهای وجود دارد. پس کاربرانی که در فضای وب حضور دارند چگونه میتوانند به سایتها اطمینان کنند و اطلاعات شخصیشان را در اختیار آنان قرار دهند؟ گواهی SSL تضمینکننده امنیت اطلاعات و دادههای کاربران در سایت شماست.
همچنین داشتن این گواهی رتبهبندی سایت شما را در موتورهای جستجو(سئو) دچار تحول قابلتوجهی میکند. البته اطلاعیه جدید شرکت گوگل حاکی از آن است که وبسایتهای فاقد گواهی SSL(یعنی وبسایتهایی که با Https در دسترس نیستند)، برای کاربران در مرورگر کروم قابلمشاهده نخواهند بود. پس تهیه کردن این گواهی از مراحل مهم طراحی سایت محسوب میشود. خرید گواهیSSL را میتوانید از طریق سایت وب رمز انجام دهید.
5- طراحی سایت
هماکنون مرحله اصلی پیش روی شماست. برای شروع طراحی سایت ابتدا باید پلتفرم سیستم مدیریت محتوای(مثلا وردپرس) خود را نصب کنید. قدم بعدی انتخاب و نصب قالب است. از مزایای وردپرس میتوانیم به وجود قالبهای آماده اشاره کنیم که امکان شخصیسازی دارند و کارتان را بسیار راحتتر و سریعتر میکنند. حالا نوبت به اضافه کردن صفحات میرسد. صفحههای Home، تماس با ما و درباره ما در ابتدای امر پیشنهاد میشوند. نکته مهم در این قسمت، نظم سایت است که با ایجاد کردن بخش منو یا فهرست محقق میشود.
بعد از انجام تمام این مراحل، میتوانید ظاهر سایت را طبق سلیقه خود کمی شخصیسازی کنید. امکان تغییر رنگها، تایپوگرافی و فونتها، منوها، ویجتها، عنوان و تگ لاین و بسیار موارد دیگر در بخش نمایش وجود دارد.
خدمات طراحی سایت را از کجا دریافت کنیم؟
بدیهی است که شما به عنوان یک فرد حقیقی توانایی و مهارت اجرای تمام مراحل طراحی یک سایت باکیفیت را نداشته باشید. اینجاست که میتوانید از بیشمار موسسات فعال در حوزه وب و هاستینگ خدمات مربوطه را دریافت کنید. برای انتخاب یک شرکت معتبر باید معیارهایی از جمله داشتن نمونه کارهای موفق، امکان پشتیبانی پس از دریافت خدمات، شهرت برند، میزان رضایت کاربران و ... را در نظر داشته باشید. شرکت وب رمز یک وبسایت معتبر و خوشنام ارائهدهندهی خدمات طراحی سایت از جمله ثبت دامنه، تهیه انواع هاست و سرور، خرید گواهینامه SSL، بازاریابی محتوا و تولید انواع محتوای متنی، صوتی، ویدئویی و گرافیکی، خدمات سئوی سایت و انواع خدمات دیگر میباشد که میتواند شما را از ابتداییترین مسیر ورود به بازار آنلاین (یعنی ثبت دامنه) تا رسیدن به فروش میلیاردی همراهی کند.
6- محتوای سایت
اضافه کردن محتوای آموزشی علاوه بر محصولات و خدمات با مزایای فراوانی همراه است؛ از تاثیر بر سئوی سایت با استفاده از کلمات کلیدی مناسب و جلب اعتماد کاربران گرفته تا افزایش تعامل مخاطبان با شما و در نتیجه فروش بیشتر. این محتوای کاربردی سایت که علاوه بر جذب کاربر، آنها را با شما همراه کرده و در سایت ماندگار میکند.
در مورد تولید محتوای مناسب باید گفت که سوالات ذهنی و نیازهای مخاطب باید به درستی شناسایی شده و بر اساس تکنیکهای روایی و داستانی، محتوایی مفید و جامع با لحنی کاربرپسند تولید شود. محتوا میتواند در شکلها و فرمهای مختلفی از جمله متن، صوت، تصویر و ویدئو تولید شود.
7 -مدیریت و سئوی سایت
در آخرین مرحله برای این که در رقابت با هزاران سایت دیگر که در صفحه جستجوی گوگل کاربر ظاهر میشوند رتبه بهتری به دست بیاورید، باید اصول سئو را بیاموزید و آنها را برای سایت خود اجرا کنید. کلمات کلیدی، سئوی داخلی (on page SEO) و سئوی خارجی (off page SEO) سه ضلع اصلی بهینهسازی وبسایتها محسوب میشوند. انتخاب کلمات کلیدی مناسب، تولید محتوای سئو شده، بهینهسازی تصویرها، بهینهسازی تگها، سئو سرعت سایت، بهینهسازی صفحه اصلی سایت، استفاده از هاست با کیفیت، ایجاد بک لینک و ... از جمله اقداماتی است که شما میتوانید برای سئوی سایت خود انجام دهید.
سخن پایانی
ورود به بازار آنلاین در ابتدای مسیر میتواند کمی مخاطرهآمیز به نظر برسد. شاید هم پیشرفت کسبوکار کوچکتان با وجود سایتهای عظیمی که از شروع فعالیتشان سالهای سال گذشته، خیلی بعید به نظر برسد.
بهرهمندی از خدمات و پشتیبانی یک سایت معتبر به شما در این مورد اطمینان خاطر داده و موفقیت کسبوکار شما را تضمین میکند. برای دریافت خدمات وب رمز با کارشناسان حرفهای پشتیبانی و فروش ما در تماس باشید.